Taxatierapport

Als u de waarde van uw woning wilt weten dan laat u een taxatie verrichten. Taxatie Partner doet dit voor u. Steeds vaker eisen geldverstrekkende instellingen dat deze taxatie wordt verricht door een gecertificeerde taxateur. Taxatie Partner is aangesloten bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerende zaken). U ontvangt dan een gecertificeerd taxatierapport op basis van de taxatie.

Om de kwaliteit van de kennis te waarborgen, dienen gecertificeerde makelaars een periodieke hercertificering te ondergaan. Onze taxateurs zijn daardoor uitermate geschikt om uw taxatie in de regio Oss e.o. uit te voeren.

Doel taxatie

Het doel van de taxatie speelt mee bij de bepaling van de waarde wan uw woning. Daarom zal de taxateur van te voren vragen naar het doel van de waardebepaling. Mogelijke taxatiedoelen zijn: aanvragen hypotheek, afsluiten opstalverzekering en fiscale doeleinden. Bij elk doel horen bepaalde taxatiewaarden.

Om te taxeren, heeft de taxateur het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning nodig om zo een juist taxatierapport te leveren. Op een vooraf afgesproken tijdstip voert de taxateur de taxatie uit. Hij let dan onder andere op de staat van het onderhoud, de ligging, omgeving en gebruikte materialen. Daarnaast is de taxateur perfect op de hoogte van de marktsituatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Taxatie Partner.

NRVT SCVM NWWI